Seniorijumppaa

- liikunta kuuluu kaikille

Ikääntyessä tapahtuvat kehon muutokset vaikuttavat elämäämme fyysisesti, joka saattaa näkyä toimintakyvyn ja liikkumisen vaikeutumisena.  Liikunnalla pystytään hyvin ennaltaehkäisemään ja hidastamaan ikääntymisen tuomia haasteita liikkumiseen ja jaksamiseen.

 

Suosituin liikuntamuoto ikääntyvällä väestöllä on kävely, jota harrastaa lähes 65% yli 65- vuotiaista. Ulkoilu ystävien kanssa pitää myös mielen virkeänä ja samalla voi helposti pitää yllä sosiaalisia suhteita. 

Ikääntyessä tapahtuvat kehon muutokset vaikuttavat elämäämme fyysisesti, joka saattaa näkyä toimintakyvyn ja liikkumisen vaikeutumisena. FitPeakin valikoimasta löytyy kuntosaliohjelma, jolla parannat lihaskoordinaatiota ja lihaskuntoa.

Liikunnalla pystytään hyvin ennaltaehkäisemään ja hidastamaan ikääntymisen tuomia haasteita liikkumiseen ja jaksamiseen.

Suosituin liikuntamuoto ikääntyvällä väestöllä on kävely, jota harrastaa lähes 65% yli 65- vuotiaista. Ulkoilu ystävien kanssa pitää myös mielen virkeänä ja samalla voi helposti pitää yllä sosiaalisia suhteita.

Kotona tehtävä voimistelu ja jumppa tulevat hyvänä kakkosena ja sitä harrastaakin noin puolet. Kotijumppa on tehokas, helppo ja omaan aikatauluun helposti sovitettava tapa lisätä kehon liikuntakykyä, jaksamista, kohottaa kuntoa ja parantaa mieltä. Kotijumppa voi pitää sisällään lähes rajattomasti variaatioita, jossa apuna voidaan käyttää omaa kehonpainoa, jumppakeppiä tai vaikka jumppakuminauhaa.

Syitä harrastaa liikuntaa on monia; terveenä pysyminen, helpompi ja energisempi arki, sairaudet pysyvät loitolla, hidastaa ikääntymisestä aiheutuvia rappeumia ja vanhentumisen myötä vartalossamme näkyviä muutoksia. Näiden lisäksi liikunta parantaa myös unen laatua ja lisää ruokahalua. Iästä huolimatta liikkuminen onkin tärkeää niin henkisen kuin fyysisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi!

 

Liity postituslistalle

Liity postituslistalle ja kuulet ensimmäisenä FitPeakin eduista ja uutuuksista.

*Antamalla sähköpostiosoitteeni hyväksyn ja vastaanotan FitPeak.fi uutiskirjeen

Copyright © 2020 – Fitzter Oy | All rights reserved