Progressio saliharjoittelussa

- mitä, miksi ja miten

Progressio on suomennettuna nousujohteisuutta ja se tulisi löytyä jokaisen treenaavaan ihmisen harjoitusohjelmasta. Harjoittelun perusperiaatteista nousujohteisuus on siis tärkeä osa kehittymisen taustalla. Yhtä tärkeää on kuitenkin myös riittävä lepo ja palautuminen. Unohtamatta ravitsemuksen roolia.

 

Mitä progressio tarkoittaa ja miten se rakennetaan?​

Progressiota salitreeniin voidaan rakentaa useilla eri tavoilla. Painojen lisääminen on varmasti tutuin tapa pyrkiä nousujohteisuuteen. Se on kuitenkin vain yksi keino lähestyä asiaa. Nousujohteisuutta voidaan rakentaa myös mm harjoituskertojen, sarjojen ja toistojen lisäämisellä tai rakentamalla tupla progressio jossa muutetaan sekä harjoitusmäärää että lisätään painoja. FitPeakin kaikki treeniohjelmat ovat progressoituvia, joten ne takaavat kehitystä omien tavoitteidesi mukaisesti.

Miksi progressiivisuus on tärkeää harjoittelussa?​

Ilman progressiota harjoittelu muuttuu kehittävästä ylläpitäväksi. Treenin intensiivisyys ei siis välttämättä luo takeita siihen että tekeminen olisi kehittävää. Kaikki liikunta on hyvästä, mutta ajatus mitä ja miten tekee- kannattaa pitää mielessä kun suunnittelet treenejä.

 

Katso video

Treenaa tehokkaasti FitPeakilla

FitPeakin kaikissa treeniohjelmapaketeissa on valmiiksi sisäänrakennettu progressio, mikä varmistaa nousujohteisen eli kehittävän harjoittelun jokaisella harjoituskerralla. Ohjelmien sisällä vaihtelevat progressiot ovat ammatti PT:n suunnittelemia. Paino-ja toistomäärät vaihtelevat kehityksesi mukana pitäen huolen siitä, että lihaksesi kehittyvät.

Liity postituslistalle

Liity postituslistalle ja kuulet ensimmäisenä FitPeakin eduista ja uutuuksista.

*Antamalla sähköpostiosoitteeni hyväksyn ja vastaanotan FitPeak.fi uutiskirjeen

Copyright © 2020 – Fitzter Oy | All rights reserved