Täsmäohjelmat - mitä ja miksi?

Täsmäohjelmilla tarkoitetaan treeniä, joka kohdistuu vain yhteen tai muutamaan lihakseen – kuten esimerkiksi pakara, olkapäät tai core. Täsmäohjelmien avulla saat lisäbuustia haluttuun lihakseen nopeasti ja tehokkaasti. Kun treeni keskittyy pienelle lihasalueelle, sitä voidaan rasittaa useista tulokulmista ja luotua sille epänormaalia ärsykettä, jonka avulla lihas saadaan aktivoitumaan, kasvamaan tai auttamaan suoritusta muissa treeneissä – oman tavoitteesi mukaisesti.

Missä tilanteissa täsmäohjelmat ovat hyvä lisä treeniin?

Parannetaan suorituskykyä muissa treeneissä. Esimerkiksi vahvistetaan keskivartalon tukea, jotta isot liikkeet, kuten esimerkisksi kyykky, ei jää junnaamaa paikallee keskivartalon puuttuvan pidon takia.

Aikomus kilpailla bikifitness -sarjassa, mutta vartalo on epäsymmetrinen. Buustataan haluttuja lihaksia, jotta saadaan tasapainoa vartaloon.

Kehonhuolto on tärkeää kaikille. Suurin osa treenaajista kuitenkin laiminlyö, ainaki osittain, kehonhuoltoa. Silloin liikkuvuus, liikkeiden liikeradat ja suoritustekniikat kärsivät. Tähän tarkoitukseen sopii mainiosti kehonhuollolliset täsmäohjelmat.

Välillä, kun treenaaminen ei ole niin vakavaa, on hyvä tapa piristää treeniä ottamalla käyttöön täsmäohjelma. Täsmäohjelmalla annetaan lihakselle uutta ärsykettä ja samalla rikotaan tutut ja totutut rutiinit. Vaihtelulla myös pääkoppa virkistyy, eikä treeni maistu puulta.

Selkeät ongelma-alueet, kuten esimerkiksi allit tai jenkkakahvat tarvitsevat kohdennettua ärsykettä, jotta niistä päästään eroon. Ongelmaalueisiin kohdennettu treeni yhdistettynä oikeaan ja tavoitetta tukevaan ruokavalioon tuottaa tuloksia.

Traumaperäisen vamman kuntoutus, kuten esimerkiksi leikkauksesta toipuminen vaatii täsmäohjelmaa kyseiselle alueelle, jotta lihasta saadaan vahvistettua. Tietyn lihasalueen treenaamisella saadaan nostettua voimatasot takaisin normaalille tasolle.

Täsmäohjelmilla voit oman tavoitteesi mukaan saada hyvää vaihtelua treeneihin ja ne auttavat sinua tarvittaessa oman tavoitteesi saavuttamisessa. Löydät kattavan valikoiman täsmäohjelmia FitPeakin valikoimasta, joita voit tehdä siellä ja silloin, kun sinulle sopii. Ohjelmia kaiken tasoisille sekä kotiin että salille.

Katso video

Treenaa tehokkaasti FitPeakilla

FitPeak luo sinulle treenivalmennuksen, joka ottaa huomioon sekä kuntotaustasi, elämäntilanteesi että asettamasi tavoitteet. Valmennus muokkautuu treenien edetessä oman kehityksen ja suoritustasosi mukaan jokaiselle treenikerralle. FitPeakin avulla ylität itsesi – treenasitpa sitten salilla, kotona tai vaikka ulkona!

Liity postituslistalle

Liity postituslistalle ja kuulet ensimmäisenä FitPeakin eduista ja uutuuksista.

*Antamalla sähköpostiosoitteeni hyväksyn ja vastaanotan FitPeak.fi uutiskirjeen

Copyright © 2020 – Fitzter Oy | All rights reserved