Oikea ruokavalio, mitä se on?

Oikean ruokavalion ei tarvitse olla hankalaa tai koostua urheiluvalmisteista. Halusitpa virkeämmän ja kevyemmän olon tai olet kovaa treenava urheilija, oikea ruokavalio koostuu yksinkertaisesti hyvästä tasapainotteisesta ruoasta, joka pitää kylläisenä. Kylläisyys saadaan ruoan oikeilla suhteilla ja ateriarytmin miettimisellä. Kun tähän lisätään oikea määrä veden juontia, niin pysyviä tuloksia saadaan helposti.

Säännöllinen ateriarytmi kaiken a ja o

Säännöllinen ateriarytmi pitää mieliteot kurissa, pitää mielen virkeänä ja saa aineenvaihdunnan käyntiin. Oikea ateriarytmi koostuu hyvästä aamupalasta, välipaloista, lounaasta, päivällisestä ja iltapalasta. Nälkää ei siis tarvitse painonpudotuksessakaan potea, mutta toki ensimmäisten päivien aikana kroppa saattaa haluta makeaa tai muita hiilihydraattipitoisia ruokia sopeutuessaan uuteen rytmiin. Kun aterioita syödään 3-5 tunnin välein, niin verensokeri ei ehdi tipahtaa ja nälkää ei ehdi tulla. FitPeakin ravinto-ohjelmista löytyy valmiita reseptejä päivän kaikille aterioille.

Suunnittelulla helpotusta arkeen

Jotta ateriarytmi toimisi on päivän (tai useammankin) ruokailuja on hyvä valmistella etukäteen. Seuraavan aterian syömisen aikaan ruokaa ei aina tarvitse ruveta tekemään, vaan se on pohdittu tai valmiiksi tehtynä jääkaapissa. Näin ruokaa tulee syötyä oikea määrä ja ateriarytmistä on helpompi pitää kiinni. 

Miten motivoitua ja seurata syömistään

Usein helpointa on lähetä liikkeelle siitä, mistä nykyinen ruokavalio koostuu, paljonko siinä on kaloreita ja mitä kalorit ovat syöneet, eli miten makrot (eli hiilihydraatit, rasvat ja proteiinit) jakautuvat. Näitä muutaman päivän seuratessaan huomaa helposti, missä omat syömisensä sudenkuopat ovat. Tiettyyn aikaan päivästä saattaa tulla pitkiäkin aikoja ilman aterioita tai makrojen suhde eroaa isostikin siitä, miten kannattaisi syödä. Esimerkiksi hiilihydraattien liika syöminen nostaa nopeasti verensokerin ylös, mutta se tulee yhtä nopeasti alas ja mieliteot pienelle napostelulle kasvaa.

Oma motivaatio oikeiden ruokailutottumuksien löytämiseen ja ylläpitämiseen löytyy, kun oppii ymmärtämään omia ruokailutottumuksiaan ja löytää hyvät tavat niiden korjaamiseen. Kaiken ei tarvitse olla kiellettyä, vaan silloin tällöin on lupa herkutellakin, kun pääsääntöisesti ruokailu on oikeassa linjassa.

Katso video

FitPeak huolehtii niin makroista kuin ateriarytmistäkin​

FitPeakin ruokavalioista voit valita juuri sinulle sopivan vaihtoehdon. Jokainen ohjelma muokkautuu juuri sinun tavoitteidesi mukaan joka päivä, olitpa sitten tiukka treenaaja tai haluat syödä oikein saadaksesi virkeämmän ja kevyemmän olon. Ruokaohjelmillamme saat valmiiksi suunnitellun ateriarytmin, kalori- ja makrojakauman, joiden avulla seuraat helposti päivittäisiä ruokailujasi. Valmiilla resepteillä pääset heti alkuun tai optimoimme omat lempireseptisi juuri sinulle sopiviksi.

Liity postituslistalle

Liity postituslistalle ja kuulet ensimmäisenä FitPeakin eduista ja uutuuksista.

*Antamalla sähköpostiosoitteeni hyväksyn ja vastaanotan FitPeak.fi uutiskirjeen

Copyright © 2020 – Fitzter Oy | All rights reserved